Nakon 40 godina na putu sam da saznam da su mi dvojica kolega iz JRM (Jugoslavenske Ratne Mornarice) živi a o ovome kad budem imao dovoljno materijala.

Nastavak 2018

Istina živa našao sam nakon toliko godina svoga kolegu iz armije. Nije dugo trebalo od kako sam saznao da je živ našli smo se u Novom Sadu. Proveli smo neka tri sata u razgovoru. Preko njega sam saznao za još trojicu. Napravili smo dogovor da ćemo se pokušati naći negdje. Sa ovim jednim iz Lukavca iz Tuzle čuo sam se telefonom. Prijatelji smo na fc.

U međuvremenu ovaj kolega iz Subotice saznao je za ovoga trećega koji se iz Zenice nakon rata nastanio negdje u Njemačkoj. Zašto je ovo zanimljivo. Svaki od nas koji smo proveli zajedno u Jugoslavenskoj ratnoj mornarici dio svoje mladosti imamo svoju životnu priču. Sudbina je htjela da pripadamo različitim nacionalnostima. Jedan je porijeklom Nijemac drugi Srbin a preostala dva Bosanci još ne znam dali su se opredijelili biti Bosanci kao ja ili Bošnjaci. Nisam imao prilike da ih upitam. Sva petorica smo se školovali za vrijeme Titove Jugoslavije kad nije bilo u školama vjeronauke i kad se njegovalo bratstvo i jedinstvo kad nije bilo nacionalizma bar ja tako znam da bi posije doživjeli raspad Jugoslavije.

Biće zanimljiva priča žar ne.

Ovaj kolega iz Subotice oženio se sa bosankom s kojom ima sina koji me pronašao preko društveni mreža. Za ona tri sata provedena u Novom Sadu i njega sam upoznao. Dijete vidi se lijepo odgojeno. Momak je svjestan da je produkt ljubavi iz mješanoga braka. O detaljima ove priče drogom prilikom.

Oglasi